Geschiedenis

In 1979 kopen Gerrit-Jan Wijnne en Ria van Loo het loonbedrijf van hun ouders, Gerrit en Annigje Wijnne te Doornspijk. Uit interesse voor techniek maar ook uit noodzaak om iets extra bij te verdienen repareert Gerrit-Jan in de avonduren auto's. Dit wordt steeds bekender en lucratiever dat hij 3 jaar later besluit om zich hier volledig op toe te leggen. Het loonbedrijf wordt verkocht en Autobedrijf Wijnne is een feit.

In de decennia daarna groeit het autobedrijf uit tot een echt full-service bedrijf met een vaste en trouwe klantenkring tot in de wijde omgeving. De voorraad auto's neemt toe, meer en meer medewerkers worden aangenomen en de oude schuren maken plaats voor een nieuw en modern bedrijfspand, met een APK straat en een up-to-date schadeherstel afdeling.

In de jaren daarna zeggen hun kinderen Gerrit, Hennie en Anneke - inmiddels volwassen, afgestudeerd en werkzaam in heel andere branches - stuk voor stuk hun baan in loondienst op en stappen in het familiebedrijf. In juni 2008 opent het bedrijf een 2de vestiging in Nijmegen.